Sunday, June 14, 2009

Heřmanův Městec - Kostelec - Vápenný Podol - Heřmanův Městec

Vybíhám z Heřmanova Městce skrz park po modrý, která má vést až do Vápennýho Podolu. Bohužel z ní několikrát seběhnu - poprvé v Kostelci značka končí v kopřivách, podruhé jdu asi 600 metrů po asfaltce doprava místo doleva (skoro jsem tak doběhl k obrovské vápence v Práchovicích aniž bych o tom věděl, viz mapa) a nakonec ji definitivně ztrácím cca 2 km před Vápenným Podolem a běžím po krásný mírně vyvýšený cestě, po který nejprve přibíhám k překladišti a nakonec i k bývalé železniční stanici Vápenný Podol (koleje k ní nevedou, ale nápis na ní je). Z toho usuzuji, že ta cesta byla bývalou trasou železnice Heřmanův Městec - Vápenný Podol, ze který zbylo už jen pár pražců v zemi a ta stanice. Nostalgicky pak pokračuju do kopce do VP. Pro jistotu jsem stanici označil S na mapě.

Jinak celý prostor je dosti geologicky unikátní, je zde možné nalézt spousty zkaměnělin (hlavně trilobity), a navíc zde odnepaměti probíhala těžba vápence - historie těžby vápence

Zpět pak po silnici nad údolím, přemýšlím nad nicotností života, abych pak na chvíli zrychlil a poslední 3 km to vcelku valil lesoparkem. Get inspired !

No comments:

Post a Comment